2017. november 28., kedd

Off topic november - Filmrendező lettem

1. We Heart It kedvenc

Tudom, novemberben még korán hangolódni a karácsonyra, de mikor az író előre dolgozik, akkor bizony már novemberben terítékre kerülnek a karácsonyi novellák, amihez kell a feeling. [El fog harapózni a cikkben az anglicizmus, én szóltam.]

2. Zene


Miss Lo kiadta az új albumát, muszáj volt abból választanom valamit. Nem szeretek minden dalt, de a legtöbbje a telefonomon landolt.


3. Könyv
Kemese Fanni - A napszemű Pippa Kenn

Feladtam a Galaxis útikalauzt egy időre. Mostanában rászoktam arra, hogy utazás közben olvassak, péntekenként hazafelé a buszon meglepően sokat tudok haladni a könyvvel. Még nem fejeztem be, valószínűleg decemberre is ez a könyv fog maradni, de haladok.
Valakinek  nincs ötlete, hogyan lehetne beletuszkolni egy táskába egy óóóriási könyvet?

4. Sorozat/Film
Orphan Black
Az első 4 részt láttam eddig, úgyhogy nem tudok sokat mondani róla [hazudok, csak lusta vagyok], de eddig nagyon tetszik.

5. Twitter kedvenc
A Christmas Countdown az új kedvenc accountom, a napom fénypontja, mikor látom, hogy már nincs sok a vizsgaidőszakig és pihenhetek végre.

6. Meme
Nincsenek rá szavak

7. Inspiráció


8. Food porn


9. Írós/blogolós kedvenc

Én és a co-writer forgatókönyvírás közben.


10. Sztori
Már a múlt hónapban is ki voltam akadva, hogy semmire sem jut időm, pedig fogalmam se volt még, mi vár rám novemberben. Az egyik tantárgyamra egy rövidfilm lett a beadandó, így a kis csoportommal a forgatókönyvem alapján leforgattunk egy filmet. Egy tízperces filmet forgattunk le, de akármennyire is egyszerűnek tűnik, rengeteg bajunk akadt. A co-writerrel háromszor is újraírtuk a forgatókönyvet, a co-directorral nem akartunk megegyezni sehogysem, a főszereplő nem tudta a szövegét és a cameraman is kiakadt, mikor lemerült a kamera akkumlátora. A határidő előtt egy órával sikerült leadnunk a filmet, de készen lettünk és elégedetten adhatom ki a kezeim közül az első forgatókönyvem és rendezésem.
Novellaformában meg fog jelenni a blogon is a történet, For All the Days of Your Life.
Stay tuned.


Niki

Képek forrása: WeHeartIt, Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése