2017. november 22., szerda

The Tea break award

Kedves Olvasó!     Dreamertől kaptam ezt a díjat, A BookWorlds blogról, akinek nagyon köszönöm a jelölést, jól esik, és most nagyon megkésve, de mégiscsak itt vagyok a bejegyzéssel róla. 
     Az az igazság, hogy az időzített bejegyzések mentik meg a hátsómat, az egyetem és a magánélet között lavírozva feledésbe merül kicsit a blog - most is beteg vagyok, de így legalább van időm itt is tevékenykedni - és semmivel sem haladok. Nem panaszkodom, borzasztóan élvezem, csak valamire sosem jut idő. Legtöbbször pedig pont a blog csúszik le a listáról, sajnos.

     Na de a díj: először is, nézzük a szabályokat:
1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

Idézet:
But we can't be scared of our dark parts, we have to become it.

Ez a mondat egy Alessia Cara klipben hangzik el és mióta először hallottam, azóta van kiírva egy jegyzetbe a laptopomon. Próbálok mindenféle sötét részeimmel szembesülni az életben is, meg a szereplőimmel is próbálok hasonlóan bánni. Az elmúlt egy évben azt hiszem, sikerült is.

A kérdések:
1. Mit tennél akkor, ha egy nap arra ébrednél, hogy milliomos vagy? 
Valószínűleg sok olyan apróságot megvennék magamnak, amit egyébként halogatok, mert nincs rá akkora szükségem. Egyébként nem tudom, azután mi lenne, nincsenek nagyra törő vágyaim, amiket finanszírozni kellene.

2. Mi a kedvenc könyved? Miért?
Valahogy ez nálam gyakran változik mostanában. Legtöbbször a Puszi! Erzsi kerül a kezembe, ha jut idő olvasásra, hiába olvastam végig már rengetegszer, mert még most is jóízűeket tudok rajta nevetni. Alig várom a következő részt, már elő is rendeltem :D


3. Ha azt mondanák neked nyertél egy világkörüli utazást, de csak akkor vehetnéd igénybe, ha lemondasz az álmaidról, megtennéd? 
Egészen biztosan nem. Az álmaimon évek óta dolgozom és úgy látszik, lassacskán célba is érek, de egy világ körüli utazást bármikor meg lehet valósítani. Talán, ha maga az utazás lenne a legnagyobb álmom, bevállalnám, de így biztosan nem.

4. Mik az álmaid? Elérted már őket?
Nincs okom panaszkodásra, bejutottam egyetemre, kiadják az egyik novellámat és végre önálló lehetek. Még vannak előttem bőven célok, szeretnék majd könyvet is publikálni, utazni, de álmaink vannak mindig. 

5. Miért kezdtél el blogot vezetni? 
Kíváncsi voltam a reakciókra. A blog előtt csak ismerősök olvastak és nem merték megmondani a véleményüket úgy, mint ahogy egy idegen azt megteszi.

6. Egy lehetőséget kínálnak fel neked, de választanod kell, van két kapszula, az egyik az örök élet a másik a teljes egészség. ( Az örök élet nem takarja le, hogy beteg leszel-e vagy sem) Melyiket választanád? 
Teljes egészség. Az örök élet nem embernek való, elég a görög mitológiára gondolni, ahol még az istenek is unatkoznak az örökkévalóságban, nemhogy az ember. Nem szeretném látni, ahogy lassan elveszítek mindenkit akit szeretek, inkább aludjak el békésen álmomban örökre.

7. Miként képzeled el a tökéletes napodat? 
Nyár, vízpart, írás, barátok, valami finom ennivaló és egy pohár bor. 

8. Mit gondolsz, a szerelem vagy a barátság a fontosabb? Miért? 
Romantikusat írok, mégis a barátokat mondom. A szerelem mindig intenzívebb érzelem, de pont ettől gyorsabban ki is ég. A barátok, ha jól választ az ember, viszont mindig ott lesznek mellettünk.

És akkor az én kérdéseim:
1. Mi a 3 legfontosabb célod jelenleg?
2. Mi inspirál? Szükséged van ihletre vagy inkább erőlteted az írást?
3. Van olyan téma, hobbi az életedben a blogon kívül, amiért lelkesedsz?
4. Volt már írói blokkod? Ha igen, milyen volt?
5. Kedvenc írós, blogolós hely?
6. Mit gondolsz, mit tükröz a személyiségedből a blogod?
7. Halogatsz és inkább a végén összecsapod a munkát, vagy előre tervezel és lassan, rendszeresen szeretsz dolgozni?
8. Jelenlegi kedvenc dalod?

Én Brukút és Daremot szeretném megjelölni, a nevükre kattintva az ő bloguk is elérhető. Szeretem olvasni őket, nem volt nehéz döntés.

Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm még egyszer a jelölést és azt kívánom, hogy váljanak valóra az álmaitok, bármit is kívánjatok.

NikiNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése