2018. július 6., péntek

Bullet Journal 2018. nyár - Maximum teljesítmény, minimális munka

Kedves Olvasó!

   Ha már olvastad az előző BuJo-s bejegyzéseim (ITT és ITT), láthattad, hogy nem szeretek túl sokat bíbelődni a BuJommal. Most, júliusban immár a harmadik füzetem kezdem el, így már van tapasztalatom, ráadásul most semmi időm nem volt ezzel foglalkozni, úgyhogy egy nagyon minimál dizájn mellett döntöttem, amik hihetetlenül praktikusak, de azért mégis mutatósak. Kockás füzetet választottam, amiben jóval könnyebb volt rajzolni, mint az előző sima és csíkos verziókba, így körülbelül két óra alatt kész lett elejétől a végéig, ha nem számolom bele az időt, amit a különböző dizájnok kigondolásával töltöttem.   A legelső oldalon szokás szerint felírtam az évet, illetve a nevem és az elérhetőségeim, arra az esetre, ha elveszíteném a füzetem. Ezután rögtön az éves lebontású naptár került, pontosabban csak a második félév. Érdemes ezt rögtön az első oldalra tenni, mert nagy segítséggel szolgált a negyedéves és heti log megírásában is. Mellé került a Brain Dump oldal, ahová mindenféle fontos dolgot tervezek felírni, aminek nincs konkrét időpontja, mégis fontos valamiért.


   Most kihagytam mindenféle számlálót, rögtön a negyedéves log következett, ami az előző sima és vonalas füzetekben jól mutatott, a kockák között azonban kicsit soknak tűnik nekem. Sajnos ezt le kell majd cserélnem a következő negyedévben, ha addig nem telik be a füzet.


   Mivel maradt egy üres oldalam, egy villámgyors Bakancslista belefért, ahová még nem egészen tudom, mit fogok írni (persze Lana Szigetes koncertjén kívül), de egy kis motivációnak azt hiszem, szuper lesz. 
Mellette pedig máris a júliusi borító. Mivel a hónapban lesz itthon a Pride felvonulás, gondoltam, valami szivárványosat csinálok majd, aztán Pinteresten megláttam ezt a szivárványt hányó felhőt és nem tudtam visszafogni magam. Körülbelül tíz perc alatt készen lett és nekem borzasztóan tetszik, szinte kiugrik a lapról.


   Következő oldalon a már szokásos Kiadások. Itt látszik, hogy annyira nem jó minőségű a füzet, mert a Stabilos pasztell kihúzók alaposan átütnek az oldalon. Nem panaszkodom, mert a Pepcoban 230ft-ért jutottam hozzá a füzethez, a borítója pedig egyszerűen csodás, de azt hiszem, szükségem lesz egy nyomtatható Kiadások oldalra a jövőben.
Ezután egy Best of July következik, ahová a hónap legjobb pillanatait jegyzem fel. Ezt még márciusban hoztam be a BuJomba és azóta is használom, ahogy a bevásárló listát is. Ha te is mindig elhagyod a cetliket, akkor ez tökéletes megoldás lehet.


   A Movies, nyomtatott oldalba azonnal beleszerettem, és egy kis módosítással, de muszáj volt felhasználnom. ITT találjátok az eredetit, ha pedig szeretnétek az enyémet használni, szívesen elküldöm azt is.
A Habit Trackert lecseréltem Mood Trackerre, amit most egy szupergyors, kör alakú verzióban rajzoltam meg. Ezt minden hónapban változtatom, volt már lufis és lépes mézre hasonlító hatszöges is, ennek csak a képzelet és az idő szab határt.


   A heti log-ot bevallom, kicsit elrontottam, mert szerettem volna kisebbre vágni a lapokat, hogy csak az utolsó héten kelljen megrajzolnom a naptárt, de természetesen nem kalkuláltam bele a dologba, hogy két oldala is van a lapnak... Sebaj, így majd lesz hová rajzolgatnom és pluszban jegyzetelnem, bár valószínűleg valami más megoldást fogok használni augusztusban. Talán itt vannak hátulütői a kockás füzetnek, mert nem szeretek a kockás lapon folyóírást használni.
   A heti log után még csináltam egy visszaszámlálót a diákmunkás napjaimból, illetve egy összesítőt az Avonos munkámhoz, de azt nem fotóztam le, mert még nincs teljesen kész.   Talán nem ez lesz a legszebb BuJom, de ha egy könnyen használható, gyorsan elkészíthető naplóra vágytok, akkor egy nagyon hasonló felépítéssel nem tévedhettek nagyot.

Niki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése