2018. szeptember 7., péntek

Budget Journal - Költséghatékony eszközök, ha úgy díszítenéd a BuJo-d, mint egy profi


Az utóbbi időben jó néhány új írószert szereztem be, amik mind viszonylag jó áron voltak, így gondoltam megmutatom, én miket használok a bullet journalomhoz és jegyzeteléshez. Lesznek a bejegyzésben kedvenceim, amiket most vettem meg újra és olyan újdonságok is, amiket még ne használtam élesben, csak kipróbáltam néhányszor. 
Rögtön az első ilyen a szeptemberben elkezdett füzetem, amit az Auchanban vettem kb. 1100 ft-ért. Ez egy 200-250 lapos, vonalas füzet közepes vastagságú lapokkal. A borítója eddig elég jónak tűnik, bár valószínűleg egy idő után koszolódni fog, mert alapjában papírborítású. Nem tudom, ez kapható-e még, de más mintákkal biztosan. 


További szerzeményeim az Auchanból a négy washi tape, ami egy papír adagolóban volt benne, amit én már kidobtam. Nem volt rossz, de sose tudom leszakítani a ragasztót az adagolójával és helytakarékosabb is nélküle. Úgy emlékszem, 5-600 ft volt a négy darab együtt. 
Ezt a kis matricacsomagot sem tudtam otthagyni, mert tökéletesen illeszkedik a naplómhoz. Ennek az árára sajnos már nem emlékszem, de olyan 2-300 ft körül lehetett.
Illetve még egy tollat is vettem a füzethez, ami illeszkedik hozzá. Ezt még nem próbáltam ki, a dizájn miatt vettem meg, szintén 2-300 ft körül lehet.


Ezek már régi ismerősök, kb. 5 éve használom mind a kétvégű markert, mind a Stabilo utánzatot. Nagyon szeretem őket, sokáig csak ezeket használtam elmetérképhez, jegyzetekhez, bullet journalhoz. A két szélső az Aldiból van, 400 és 600 forintba kerültek, a középső pedig a Lidl-ből van. Azzal annyira nem vagyok megelégedve, mert nekem túlságosan kemény a hegye. Élénkebb a Lidl készlete, de mégis az Aldisat javasolnám, mert kihasználhatóbb akár színezésre, akár szövegkiemelőként.
Az Aldi fineliner-ét egy kicsit jobban is szeretem, mint a Stabilot, mert kevésbé folyós, nem üt át annyira könnyen a lapot, de általában nagyon gyorsan elhasználok egyet és nehéz pótolni.
Ha szeretnétek ilyet magatoknak, akkor augusztus-szeptemberben, illetve január-februárban keressétek a boltok polcain, mert nem kaphatóak állandóan.


Ezek pedig az Ebay-es szerzeményeim. Beszereztem néhány stickert, amikkel ellustálkodhatom a rajzolást és persze a kötelező washi tape-k, ami nélkül nincs is BuJo. Ezeknek változó az ára, de nagyjából 1$ darabjuk.


Végül pedig a különböző írószerek, amiket papírboltban tudtok megvásárolni. A Pelikan-os szövegkiemelőimet már 3-4 éve használom és még mindig tökéletesek, 2-300 ft körül van darabjuk, attól függően, hogy hol veszitek meg.
Az ICO Brush Penjeire a Pirexben találtam rá, 125ft-ért darabjára. A brush lettering nélkülözhetetlen eszköze és a Tombow ezer forintos árához képest nagyon jó üzlet, főleg olyan kezdőknek, mint én, aki minden második betűt elront. Gyakorlásra vettem őket, illetve színezésre is jók lesznek, valószínűleg még fogom bővíteni a készletemet.
Egy másik ICO termék is a kosaramban landolt a Pirexben, a 12 db-os Fibrepen készletet 750 ft-ért vesztegették. Ez nagyon hasonló egy sima filchez, csak egy icipicit vékonyabb a hegye és a tubusa is, így könnyebb irányítani. A Tescoban úgy láttam, már 600 ft-ért is beszerezhető, így erre mindenképp lecsapnék.
Végül, de nem utolsó sorban vettem még két, metal markert is. Tesco-s darabok, 190ft-ért csomagja. Nem sokat használtam még, de nem tudtam otthagyni, díszítéshez biztosan jól fog jönni. Ennek leginkább egy kerek sorkihúzóhoz hasonlítanám a fejét, nem ezzel fogunk cérnavékony, apró betűket kanyarítani.


Itt pedig az összes említett írószer immár akcióban.


Ezen a képen pedig összehasonlítottam a Lidl és az Aldi kétvégű markereit. Habár képen nem látszik, nem egyformák a színek, árnyalatban van eltérés, illetve ahogy mondtam, az Aldi markerei sokkal puhábbak.


Végül pedig egy kis bemutató arról, hogy egyetlen egyszerű filctollal hányféle betűtípust és hatást el tudunk érni.  Nincs szükség milliónyi tollra, hogy látványos feliratokat készítsünk, elég kicsit felturbózni a saját kézírásunk. A tőlem ügyesebbek ettől sokkal többet is ki tudnak hozni egy tollból, ez mindössze három betűtípus, a folyóírásom, és a nyomtatott betűim kicsi és nagy verzióban, 16 különböző felirattípussá alakítva.

Végeztem egy gyors számolást is, nagyjából 8 ezer forintból a teljes készlet beszerezhető a füzettel együtt és szerintem koránt sincs szükség mindenre, amit említettem (például a kétvégű markerből dupla készletem van, a brush pen-ek sem fontosak, ha nem akarunk kalligráfiával foglalkozni, de a washi tape és sticker készletem sem használom ki teljesen).

Nektek van kedvenc budget journal írószeretek, füzetetek, amit nem cserélnétek el semmi másért sem?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése