2018. október 5., péntek

Bullet Journal Október 2018 - Inspiráló városkép


Nem szoktam monthy spreadeket megosztani, mert általában ugyanúgy készül az összes, csak a borító változik, most azonban annyi mindent megváltoztattam, hogy azt hiszem, megérdemel egy bejegyzést az októberi hónap.
Mint láthatjátok, a lap alján van egy szép nagy paca, ami annak köszönhető, hogy elázott a táskámban a füzet... Néhány helyen elfolyt a fekete brushpen és meg is kellett ragasztani, így a tökéletességről egy időre (amíg a tinta látszik az oldalakon) egészen biztosan lemondhatok. Mégis, ez a városi téma már olyan régóta várat magára és annyira örülök, hogy rászántam magam, hogy már nem is bánom az egészet. 


Íme, színesben is a borító. Mindenképpen valami színeset akartam csinálni, mert magában unalmas volt a rajz, azonban csak két, domináns színt választottam, a Stabilo tűfilcek 13 és 58-as árnyalatát. Gondolkodtam rajta, hogy egy kis sötétkéket is viszek bele, de nem akartam megbontani az egységet, végül így hagytam.
Ez egy meglehetősen időigényes rajz volt (a tőlem megszokotthoz képest), a felhőkarcoló miatt át is kellett méretezni a bal oldali épületeket, mielőtt átrajzolhattam volna filccel, túl nagy kézügyesség azonban nem szükséges hozzá, úgyhogy bárki bátran belevághat.


Mindössze két hónapig használtam havi áttekintőt, októberre azonban már elfogyott a türelmem a méregetés és rajzolgatás szempontjából. Ekkor jött szembe Pinteresten egy ehhez hasonló spread, ahol csak egyoldalas az egész, így melléfért az Expense Tracker-em is.
Sajnos átüt az oldalon a tűfilc, így nem mutat annyira az egész, de remélem, ez jobban kihasználható lesz, mint a kétoldalas, amit csak átlapoztam nagyon sokszor.


A Mood Trackert szintén ehhez a városi témához igazítottam. Ez volt talán a legnehezebb feladat az egészben, mert sehol sem találtam olyat, amit szívesen lemásoltam volna. Előző hónapban nagyon szerettem a szívecskés mintát, talán az volt az első, amit tényleg sikerült teljesen kiszínezni, így abban is biztos voltam, hogy kihagyni sem fogom. Ekkor jött ez, a meglehetősen kézenfekvő megoldás.
Azt kicsit bánom, hogy az ablakokat nem rendeztem el egy kicsit jobban, arányosabban, de így is használható végülis.

A jobb oldalra pedig a már megszokott Best Of... alá került egy Lana Del Rey idézet. Ezzel annyira nem vagyok elégedett, mert az aranyszínű marker elvonja a figyelmet az egészről, talán jobb lett volna egy ezüst szín.


És végül, de nem utolsó sorban, a heti áttekintő. Gyorsan visszatértem a függőleges felosztáshoz, mert a vízszintest képtelen voltam normálisan kihasználni. Ez nagyon hasonló az előzőekhez, annyiban változtattam, hogy a régen teljesen kihasználatlan To Do listát az oldal végéről áthelyeztem az elejére, így a címnek is van normálisan helye és írni is több hely marad. A kis üres négyzetben a Meal Prep terveimnek is csináltam egy kis részt, bár most gondolkodom azon is, hogy kipróbálom a Dutch Door-t (fogalmam sincs a magyar nevéről).
Plusz egy kis színt is vittem ebbe is, a napok tetején van egy kis hely a legfontosabb feladataimnak, amit színes tollal rajzoltam meg. Ezt talán érdemesebb egy dominánsabb színnel kiemelni, de a rendszerezésben hatalmas segítség, ha azt sem tudod, hol kezdj bele a teendőidbe.

Összességében ez egy sokkal jobban sikerült spread lett, mint a szeptemberi, amit elkapkodtam az éves lebontások miatt, valószínűleg sok felosztás fog maradni a következő hónapokra is.

Ti milyen témát választottatok az októberi journalotokhoz? Mit terveztek novemberre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése