2019. január 1., kedd

Blogkapszula 2017-ből (UPDATE 2019-ben!)

Kedves Olvasó!


   A Bloggerközösség csoportban indult útjára ez a kis dolog, aminek az a lényege, hogy néhány kérdésre válaszolva célokat tűzünk ki magunknak és most, két év múlva meglátjuk, mennyit sikerült ezekből teljesíteni. Én, 2017-ben még nem tudom, de te már valószínűleg tudni fogod. Szerintem nagyon izgalmas és borzasztóan jó ötlet, vágjunk is bele!2017.10.28. szombat
Emlékeztető magamnak: Reagálj a posztra, ha ezt olvasod!
Thank you múltbeli én, nem felejtettem el!1. Mit vársz 2018-tól?
Különösebben elvárásaim nincsenek, maximum magam felé. Rá akarom venni magam, hogy ismét könyvet írjak. A heti blogolás mellett sokszor úgy érzem, hogy lehetetlen belevágni még egy projektbe, de nagyon szeretnék elindulni majd az Aranymosáson megint, úgyhogy tenni is kellene az ügy érdekében.
Szeretnék még nyitottabb lenni az emberek felé, nagyon sokszor ez nehéz feladat számomra, még ha itt, a blogon egészen sok mindent el is árulok magamról. Az itteni bátorságom át kell vinnem a hétköznapokba is.

Rávettem magamat! Kettőbe is belekezdtem, aztán az egyiket elnapoltam, ha majd tényleg megtanulok írni és be fogom merni vállalni azt a hatalmas cselekményszálat, a másikon jelenleg is dolgozom. Talán jövőre még nem, de 2021-re mindenképpen készen akarok lenni, hogy beküldhessem az Aranymosásra. 
Fogjuk rá, hogy nyitottabb lettem, de inkább azt mondanám, hogy könnyebben barátkozom, a munkám miatt rengeteg ismeretlennel kell tartanom a kapcsolatot, így az megadta a gyakorlatot.


2. Mit szeretnél 2018-ban elérni a blogoddal kapcsolatban?
Most a legnagyobb törekvésem, hogy ne legyenek üresjáratok. 2017-ben volt egy jó nagy szünet, talán olyan is előfordult, hogy nem sikerült minden héten posztolni, ezen szeretnék változtatni. Természetesen a fejlődés mindig cél, az sosem változik.

Ez sajnos nem teljesült, de nem vagyok szomorú miatta, mert aki olvassa a blogot, az már tudja, hogy régen nem célom minden héten erőltetve posztolni. Sokkal szívesebben teszek ki kevesebb, de jobb bejegyzést, mint sok összecsapottat.

3. Milyen irányban szeretnél fejlődni, változni, személyiségileg 2019-ig? (Rossz szokások elhagyása, belekezdés valami újba stb.)
Igazán itt az ideje, hogy napi 1 órát az írásra szánjak. Hajlamos vagyok rá, hogy egy hét alatt leírjak egy tizenkét részes sorozatot, aztán a nagy örömben utána hónapokig halogatom a következő projektet, hiába tudom, hogy lenne  megvalósítható ötlet, néha még idő is. Lusta vagyok, na.
Egy új designt is szeretnék majd hozni, valami komolyabbat a jelenleginél, de most még semmi konkrét ötletem nincs, így fogalmam sincs, hogy hogyan kezdhetnék hozzá. Nálam általában ezek több hónapos gondolkozást és tervezést követően indulnak el a megvalósítás rögös útján, így csak remélni tudom, hogy mire ezt olvasod, már készen lesz.

Erre még most is hajlamos vagyok, ha elkezdek írni, abba se tudom hagyni, aztán utána hónapokig semmi. Most az egyetem és a munka miatt még nehezebb lett a rendszeres írás, sőt, szinte lehetetlen. A NaNoWriMo-n azonban alaposan megtanultam, hogy ha muszáj, akkor tudok írni, szóval ha lesz egy kicsit több időm, dolgozni fogok azon, hogy rendszeresebb legyek.
Sikerült! Az első nem fehér dizájn ráadásul, ami egy jó nagy lépés volt kifelé a komfortzónámból.

4. Milyen újításokat szeretnél belevinni a blogodba, írásodba 2019-ig?
Borzasztóan szeretnék eljutni Bihari Viki egyik íráskurzusára, hogy még jobban megtanuljam átadni az érzelmeket. Szerintem elképesztően jó író és talpraesett csaj, tőle szívesen tanulnék.
A párbeszédekkel mostanában valahogy meggyűlt a bajom, úgy érzem, hogy sehová sem vezetnek, így azokon is szeretnék nagyon sokat dolgozni. 
Végül, de nem utolsó sorban a legfontosabb. A novella javításánál komoly problémák voltak a mondataimban a szórenddel, így muszáj leszek leülni és elővenni a jó ,öreg leíró nyelvtant. Szeretnék több könyvnek is kielemezni ezt a részét, hátha az majd segít könnyebben olvashatóvá tenni az írásom. 

Eljutottam a kurzusra, bejegyzés is volt róla ITT. Szuper volt a kurzus, bár kicsit másra számítottam. A nyáron jó lenne majd megint menni.
Bevallom, a leírónyelvtanra egyáltalán nem jutott idő, sőt, talán még romlottam is ilyen szempontból azóta. Az angol és a spanyol szórend sokszor összezavar a magyarban, aztán furcsa dolgok jönnek ki a számon. Mindenesetre egyre jobban próbálok erre is figyelni, főleg beszédben, írásban egyszerűen nincs annyi időm, hogy elővegyem a nyelvtankönyvet. Talán majd a nyáron.

5. Mit üzennél a jövőbeli énednek?
Akkor kell leginkább fejjel nekimenni a falnak, mikor fel akarnád adni az egészet. Ilyen egyszerű, a siker mindig a legnagyobb buktatók után érkezik.
Remélem, hogy a most leírt céljaim sikerül majd sikerre vinnem és mikor ezt visszaolvasom, büszke lehetek magamra. 

Még most is ezt vallom, a legnagyobb nehézségek után jön mindig  a siker. Most épp a nehézségek résznél tartok, szóval próbálok mindig erre emlékezni. Összességében sok mindent sikerült valóra váltani, így idén nem is tervezek egyetlen fogadalmat se tenni. 

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzést.
Te tettél fogadalmakat a 2018-as évben, és ha igen, sikerült megvalósítani őket? 

Niki
2019.01.03. csütörtök


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése