2017. június 27., kedd

Off Topic június - A nagy visszatérés


Kedves Olvasó!

Végre itt, megint. Remélem nem bánod, ha az új bejegyzésekben kicsit személyesebbre veszem a dolgot és beengedlek kicsit az életembe is. Amit tudni érdemes, hogy ezek a bejegyzések keddenként lesznek olvashatóak, hogy ne zavarják meg a péntekenkénti történeteket (hasonlóan majd a StoryTime-hoz) és reményeim szerint havonta fognak jönni.
Szívesen olvasnám a ti kedvenceitek is, úgyhogy ha szeretnéd, kérlek írd le nekem őket kommentbe és beszélgessünk kicsit a favoritjainkról.

Vágjunk bele!


1. We Heart It kedvenc

Annyira gyönyörűek ezek az ecsetek! Nem rég érkezett meg hozzám egy hasonló szett kék-lila-rózsaszín összeállításban, az összes többi ecsetem csúnyácskának tűnik mellettük, nagyon-nagyon szépek.

2. Zene


Legújabb felfedezésem Billie Eilish, akit a 13 reasons why miatt találtam meg. A Bored című dalát készítette a sorozathoz és ha már ott jártam, a többi dalába is belehallgattam. Alig tudom elhinni, hogy még csak tizenöt éves és ennyire tehetséges. Várható egy másik dalához kapcsolható novella is, hasonló a Madárcsicsergéshez.

3. Könyv
Rick Riordan - Percy Jackson és a titán átka

Nem azért, mert annyira kiemelkedett volna a mostanában olvasott könyveim közül, mert habár megállja a helyét a maga kategóriájában, de más miatt került oda. Az idei középszintű töri érettségiben esszé téma volt a görög hitvilág, és bizony enélkül a sorozat nélkül egészen biztosan nem írtam volna meg olyan könnyűszerrel az esszét, sőt, talán nem is választottam volna. Csak ott jöttem rá, milyen okosan tanítja meg a könyv mindenféle erőlködés nélkül a görög hitvilág minden apró részét, borzasztóan  hálás vagyok a szerzőnek, kilencedikesek, olvassatok Percy Jacksont!

4. Sorozat/Film
Sense8

A teljes első évadot sikerült ledarálni alig egy hét alatt, körülbeül két rész után teljesen beszippantott a történet. A történet lényege, hogy 8 idegen elméje összekapcsolódik egy tragikus halálesetet követően és rá kell jönniük, hogy kik ők és mi történik velük, miközben egy Whispers nevű férfi próbálja őket levadászni és elérni, hogy öngyilkosak legyenek. Ez a Netflix sorozat legalább olyan addiktív volt nálam, mint a Stranger Things vagy az Orange Is The New Black, viszont sajnos a második évad volt az utolsó belőle.

5. Twitter kedvenc
Nincs hozzáfűznivalóm.

6. Meme
A mi a kedvenc kajád kérdésre szintén hasonló lenne a válasz. És a kedvenc könyvre is. Meg sorozatra. Meg...

7. Inspiráció
Örök kedvenc előadóm és alig várom az új albumot. Maga a kép is beszédes és az új dalok is akár a Born to Die-t, akár az Ultraviolence-t tesszük meg az összehasonlítás alapjaként. Nagyon örülnék, ha tényleg igaz lenne az ígéret, hogy a hangzásvilág közelebb fog állni a Born to Die-hoz, bár már így is vannak kedvenceim (szeretném most már a Cherry-t stúdióverzióban, nagyon).

8. Food porn

9. Írói kedvenc
A jelenlegi legnagyobb bajom, tényleg nagyon sok projektbe belekezdtem és nem tudom, hogyan fogok mindegyiknek a végére érni, de hát mire való a nyári szünet.

10. Személyes

Mikor ez a poszt megjelenik, már kezemben lesz az érettségi és én a világ végén leszek, ahol nincs internet, social media, néha még telefon se. Nagyon sok minden történt velem mostanság, a saját dolgom se könnyítettem meg azzal, hogy a non-stop tanulás után az Instagram/Twitter/Facebook/stb. böngészésével próbáltam meg kikapcsolni az agyam. Most azonban egy  hét alkotói szabadság vár, ahol semmi ilyen nem tud utolérni még akkor se, ha szeretném. Jógázni fogok, írni, rengeteget aludni és olvasni amennyit csak tudok. Ha minden jól megy, akkor nagyon sok elkezdett írásom be fogom fejezni és talán újakba is belekezdek. Szeretnék most már rendszeresen itt lenni és nem aggódni amiatt, hogy jövőhéten mit fogok kitenni. 
Ettől függetlenül egyébként már beidőzítettem a pénteki sztorim, úgyhogy nézz vissza és olvasd el azt is.


Niki


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése