2017. december 8., péntek

Karácsonyi különkiadás - 8 ok, hogy miért a tél az év legjobb időszaka


Kedves Olvasó!

Ezen a héten Theával, akinek a blogját ITT érhetitek el. Vele a Blogger közösséges csoportban ismertük meg egymást és azóta olvasom. Most mindketten karácsonyi tippekkel érkeztünk, az ő posztját itt, az enyémet pedig az ő blogján érheted el. 
Nézzetek szét az ő blogján is ezután a bejegyzés után, sokféle témában ír, mindenki találhat magának valamit, amiből csemegézhet.
Jöjjön a bejegyzés!*virtuális ölelés* ♡

Ha december, akkor bizony téli és karácsonyi bejegyzés áradat minden blogon! Nem tehetünk róla, imádjuk ezt az időszakot - élen velem. Éppen ennek a rajongásomnak köszönhetően gondoltam úgy, hogy összegyűjtök 8 dolgot, amit szeretni lehet a télben, hiszen nem csak a nyárért lehet ám bolondulni! Lássuk, mi az oka annak, hogy élek-halok ezért az évszakért.

1.  Minden hangulatos díszekben pompázik

Karácsony idejére a legtöbb ház új köntöst kap: fényfüzérek, ablakdekorációk, gömbdíszek, adventi koszorúk - a lista végtelen. Szeretünk ráhangolódni az ünnepekre, melynek tökéletes módja, ha kidekoráljuk a házunkat, s az utcán sétálva is ilyen hangulatú épületek köszönnek vissza. Imádom, hogy már december elején felrakják a karácsonyi díszeket a boltokban, a szememben sokkal jobb benyomást kelt, szeretet és boldogság jár át, akárhányszor egy feldíszített terembe lépek be.


2.  Bő, meleg, kényelmes ruhák

Mikor hideg van, fontos, hogy rétegesen öltözzünk, viszont ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lehetünk csinosak, vagy nem érezhetjük magunkat komfortosan egy kötött pulcsiban vagy éppen egy bélelt csizmában. Szeretem, hogy az ilyen ruhákba bekuckózhatunk, bebugyolálhatjuk magunkat velük, mert amellett, hogy nagyon kényelmes a viseletük, igazi szeretetgombócokká válunk.

3. Még több hangolódás: karácsonyi zenék szólnak mindenhol

Az a bizsergető érzés, mikor decemberben belépünk egy bevásárlóközpontba, és kellemes, téli dallamok járják át az áruházat. Vagy mikor a buszokon, a rádiókban is ilyen dalokat adnak. Sőt, mi már november végén karácsonyi zenéket játszottunk a sulirádióban, hogy mindenki időben ráhangolódjon a télre. A kórus már lázasan gyakorolja a dalt, amit az adventi ünnepségen fogunk énekelni a városban. Hát nem csodálatos?
4. Bejgli, mézeskalács, forrócsoki - avagy a nagy lakmározások

A karácsonyi ebédnek a legtöbben vegyes érzelmekkel esünk neki, ugyanis jól tudjuk, hogy olyan veszélyes, mint a tűz, ha mindent össze-vissza eszünk, viszont ilyenkor valamiért mégsem foglalkoztat minket annyira. Szerintem az a helyes hozzáállás, ha nem rágódunk annyit azon, hogy mit és mennyit eszünk, hiszen legalább lesz mit megfogadnunk újévkor. Jó-jó, viccelek, érdemes ügyelni, hogy ne essünk túlzásokba, viszont azért nyugodtan benyomhatunk egy-két bejglit, nem kell görcsösen ellenállni a csábításnak.

5. Télen sincs unalom

Attól, hogy nem süt hét ágra a nap, nem kötelező unatkoznunk, hiszen rengeteg mindent csinálhatunk ilyenkor is. Az egyik kedvenc téli időtöltésem a filmnézés a pihe-puha ágyikóból, noha a korcsolyázást sem szabad elfelejtenem, hiszen erre az év többi időszakában nincs lehetőségünk. Olyan sok nagyszerű dolog van, amit érdemes kipróbálnunk ebben az évszakban, hogy ha egy icipicit is nyitottak vagyunk, akkor biztosan mindig lesz programunk.

6. Ami szintén nincs máskor: a hó

Felnőttként már nem olyan jó móka a sok hó, a csúszós utak, viszont gyermekkor után is meg lehet benne találni az örömet. Nincs szebb egy fehér karácsonynál, na meg hógolyózni, szánkózni, hóembert építeni örökké isteni kikapcsolódás. A sok vidám gyermekarcnál pedig nincs ilyenkor boldogítóbb!

7. A kihagyhatatlan karácsony és újév

Ha a telet nem is, de a karácsonyt és az újévet mindenki várja. Ez a két ünnep a legnagyobb és számomra a leggyönyörűbb: a karácsony a szeretet ünnepe, mikor összegyűlik a család, valóra váltjuk egymás álmait ajándékok formájában, s jól érezzük magunkat együtt, mert ilyenkor ez a legfontosabb. Aztán január elsején kezdetét veszi az új év - egy hatalmas buli után? :D -, az új kihívások. Ünnepekkor nagy a sürgés-forgás, az izgalom és a szeretet.
8. Összehozza az embereket

Az év ezen időszakában előtérbe kerülnek a kapcsolataink, félrerakjuk a problémákat és több figyelmet fordítunk egymásra. Nem csak a szeretteinkre, hanem mindenkire a környezetünkből. Ezt alátámasztja a csoportos adventi éneklés a városban, a hatalmas fenyő feldíszítése közösen, ami a központban áll, a mikulásbulik az iskolákban, munkahelyeken, és még sorolhatnám. Egy-egy ilyen program segítségével új embereket ismerhetünk meg, tartozhatunk egy közösséghez, akikkel még kellemesebben és vidámabban telhetnek az ünnepek.

Ez volt az én 8 indokom arra, hogy miért a tél az év legjobb időszaka. Ti mit szerettek ebben az évszakban? Ne habozzatok, mindenképpen osszátok meg velünk!

Legyen szép napotok,

Thea
Jövőhéten ugyanekkor folytatódik a karácsonyi különkiadás, keddenként pedig érkeznek a Scars - Sebhelyek új részei.
Találkozunk legközelebb!

Niki


2 megjegyzés:

 1. Szia Niki! :)
  Meg szeretném itt is köszönni a lehetőséget még egyszer, további sok sikert kívánok a blogolásban, írásban! ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :D

   Én is köszönöm, egy élmény volt. Neked is sok sikert, remélem majd még keresztezzük egymás úját a jövőben is!

   Niki

   Törlés