2017. december 22., péntek

Storytime - Érints meg! antológia élménybeszámoló és nyereményjáték - LEZÁRVA

Kedves Olvasó!


 Az elmúlt egy évben az egyik legjobb élményem volt bekerülni a novellaválogatásba. Rengeteg munka állt mögötte, rengeteg gyakorlás és bukás, na meg fejlődés és blogolás. Pozitív visszajelzések, amik ösztönöztek, hogy folytassam és amiért nem tudok eléggé hálás lenni. Most egy kicsit magáról az egész folyamatról szeretnék mesélni, aztán bele is vágok a nyereményjáték részleteibe.
   Mikor tavaly év elején kikerült a pályázat, meglehetősen lehangolt voltam, mert nem sikerült bejutni az Aranymosás válogatóba. Az írói blokk és az állandó gondolat között, hogy feladom az egészet és nem nekem való ez az egész, az utolsó "reménysugár" volt a novellapályázat. Már minden mindegy alapon írtam meg a novellám egy olyan témáról, ami itthon még mindig érzékeny és vitatott. 
   Bevallom, hogy féltem a reakcióktól és elgondolkodtam, hogy talán nem a legjobb ötlet beküldeni - aztán mégis beküldtem, szerencsére. Remegő kézzel nyitottam meg a bejegyzést az Aranymosó oldalán és mikor megláttam a nevem, nem akartam elhinni, hogy jól látok. Ott elkezdődött az egész nagy utazás, aminek még mindig nincs vége.
   A szerkesztésről csak pár mondatban szeretnék mesélni, ami inkább íróknak lehet érdekesebb. Kozma Réka szerkesztette a kötetet, aki óriási segítségemre volt. Az apróbb hibákat például már javítva kaptam vissza, így rengeteg munkát spórolt meg nekem, amiért nem lehettem elég hálás neki a szorgalmi időszak kellős közepén. Kiemelte az erősségeim és a gyengeségeim, pontos utasításokat adott a javításra szoruló részekkel is; nagyon sokat tanultam és a következő javításnál már tudatosan tudtam figyelni a hibáimra. A novella új ruhát kapott és megszabadulva a bonyolult bölcsész-körmondatoktól olvasóbaráttá vált.


   December 17-én pedig eljött a nagy nap és végre bemutattuk az antológiát. Sosem találkoztam azelőtt a kiadóból senkivel sem, így mikor odamentem Varga Beához és Kozma Rékához, leesett az állam, hogy mennyire kedvesek voltak. De ezt általánosságban is elmondhatom, hogy mindenki az volt, akár a Könyvmolyosokat nézzük, akár az írókat az antológiából. Varga Bea annyi jó szóval illetett, hogy bele is pirultam, egyébként a Prológus Facebook oldalán visszanézhető az egész bemutató, köszönöm az infót Daremonak.
   Az Alexandria Pódium megtelt és elrepült a 45 perc. Rengetegen odajöttek dedikálni, ami borzasztóan jól esett elsőkönyvesként (?) és a végére bizony már zsibbadt a kezem is, de az arcom is a mosolytól, amit nem lehetett letörölni nem csak az én, de a többiek arcáról sem. Köszönöm nektek is, akik odajöttetek, különösen széppé tettétek a napomat.
   Habár eddig sikerként könyvelhetem el ezt az élményt, az igazi teszt majd most következik. Most már kiadtuk a kezünkből a novellákat és rajtatok múlik, hogy szeretitek-e majd, vagy sem. Kiadni egy novellát, bekerülni a kedvenc kiadómhoz siker volt, de az igazi siker mindig az, ha az olvasó is boldog. 
  Így hát, hogy legalább egy emberrel több biztosan elolvashassa a kötet, most szeretnék egyet kisorsolni, illetve egy hozzáillő, Érints meg!-es könyvjelzőt. A játékra való jelentkezés feltétele egy komment ezen bejegyzés alatt (csak itt, sem Facebookon, sem Google+-on, sem máshol). Valahol adjatok meg, kérlek egy olyan email címet, ahol el tudlak érni titeket, ha megnyeritek a könyvet és meg tudjuk beszélni a részleteket. Jelenleg még érintetlen állapotban van a könyv, de ha a nyertes szeretné, szívesen dedikálom is azt. 


Egy gyors, száraz áttekintés a nyereményjátékról:
A nyereményjáték a bejegyzés kikerülésekor (2017.12.22) kezdődik és 2018.01.07-én éjfélkor (vasárnap) zárul le. Az azt követő héten (vélhetően 2018.01.08 vagy 09-én) külön blogbejegyzésben fogom meghirdetni a nyertest, illetve emailben is értesíteni fogom (ezért van szükségem az email címetekre). A könyvet ITT meg tudjátok nézni illetve bele is olvashattok. A nyertesnek egy hete, azaz 7 napja lesz jelentkezni a nyereményéért, egyéb esetben ismét sorsolni fogok és új nyertest hirdetek. Az antológia a 14 év feletti kategóriába került, így kérlek, ezalatt az életkor alatt jelentkezés előtt egyeztessetek a szüleitekkel. A nyereményt a Magyar Postán keresztül fogom eljuttatni a szerencsés nyertesnek. A nyereményjáték nem szponzoráció.

UPDATE:
Nyereményjáték lezárva.

Nagyon boldog, meghitt karácsonyt és bulizós, ünneplős szilvesztert kívánok mindannyitoknak!

Niki

12 megjegyzés:

 1. Szia! Már nagyon vártam az élménybeszámolót! És tudom, hogy már kétszer gratuláltam, de megteszem még egyszer: Szívből gratulálok!! Neked is Boldog Karácsonyt és További Sikerekben Gazdag Új Évet kívánok! És mivel nagyon szeretném elolvasni a könyvet, szeretnék jelentkezni a nyereményjátékra is :) Az e-mail címem: petra.przybysz@gmail.com

  VálaszTörlés
 2. Szia Niki! Teljesen ledöbbentett, hogy volt időszak, amikor abba akartad hagyni az írást. Neked nem szabad ezt abbahagyni, csodálatos érzéked van hozzá. Nagyon szeretném még a könyv illatát is érezni, és egy dedikált kötet maga lenne az álom, így jelentkeznék is a nyereményjátékra. (fannipalko0821@gmail.com)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm, sokat jelent, amit mondtál! Sok sikert a játékhoz! :D

   Niki

   Törlés
 3. Szia! :)
  Egyfelől gratulálok a bekerüléshez és a megjelenés is biztos szuper volt! :) Másrészt még sosem volt antológia a kezemben, és szerintem az a könyv, amiben a te írásod is szerepel szuper első alkalom lenne - bár én eddig történetet nem, csak egyéb bejegyzést olvastam tőled, de azok fantasztikusan vannak megfogalmazva. Szóval jelentkeznék a nyereményjátékra hátha szerencsés leszek! (melczner.kingaaa@gmail.com)

  Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok! :)
  SLB

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm szépen! Sok sikert a játékhoz! :D
   Nagyon boldog új évet kívánok neked is!

   Niki

   Törlés
 4. Szia! Én amióta megtaláltam a blogod mindig örömmel jöttem vissza olvasni, és örülök hogy megtaláltam a blogod, hiszen mindig jókat és izgalmas dolgokat találtam itt. Ahogy beleolvastam a könyvbe már biztos voltam benne, hogy jelentkezek a játékra. Szívesen fognám a kezembe és úgy olvasnám, meg persze kíváncsi vagyok a többire is :)
  beauty-andmakeup@freemail.hu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Örülök, ha szívesen jársz vissza, sok sikert a játékhoz!

   Niki

   Törlés
 5. Szia!

  Én is jelentkeznék a játékra, gratulálok a novellához!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm szépen, sok sikert a játékhoz!

   Niki

   Törlés
 6. Én kivételesen nem a játékra jelentkezem. (A könyv már megvan, és dedikáltattam is veled. 😊)
  Azért írok, mert gratulálni szeretnék! Gratulálok, hogy mertél ehhez a témához nyúlni! Nagyon tetszett a novella! 😍
  Kívánok további sok sikert, és remélem, egyszer egy igazi regényt is tarthatok majd a kezemben, amin a te neved áll. 😉

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm szépen, sokat jelent! Örülök hogy idetaláltál, és hogy tetszett a novella! Szerintem emlékszem is rád, már a dedikálás vége felé találkoztunk :D
   Már dolgozom rajta, reményeim szerint nem sokára az is napvilágot láthat. :D

   Niki

   Törlés