2018. március 1., csütörtök

Tea Díj Daremo-tólKedves Olvasó!

Ismét díjat kaptam, ezúttal Daremo jelölt meg a Tea díjra, amit köszönök szépen, az ő válaszait a linkre kattintva érhetitek el. 


A díj szabályai:
1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.

2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illessz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.

3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.

4. Írj újabb 8 kérdést, amiket a te jelöltjeid fognak megválaszolni.

5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.

+1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

Az idézetem:

Az elmét a könyv élesíti, ahogy a kardot a fenőkő. - George R. R. Martin


És íme az én kérdéseim:
1. Ki a kedvenc saját karaktered? Mutasd őt be!
Nagyon nehéz választanom, úgyhogy egy párost fogok választani, Cameront és Scarletet, mert nagyon sokáig nem hagytak nyugodni, muszáj volt papírra vetnem a történetüket. Ők az a tipikus pár, akiket a idős házaspárokhoz tudnám hasonlítani: lehet, hogy mindig civakodnak valamin, sosem értenek egyet, csipkelődnek, de nem tudnának a másik nélkül létezni.

2. Mikor tudatosult benned, hogy az írás számodra több, mint unaloműző hobbi?
Mikor először mondták azt többen is az írásomra, hogy ez jó és érdemes vele foglalkozni, az egy nagyon különleges érzés volt. Azóta is mindig borzasztóan örülni tudok egy-egy pozitív kritikának, ami arra sarkall, hogy igenis üljek le írni.

3. Milyen író vagy: az, aki szorgosan megtervezi az alkotásait, vagy vázlat nélkül veted bele magad az írásba?
Félúton vagyok valahol. Muszáj csinálnom egy kis tervezést, mielőtt belecsapok a közepébe. Szeretek in medias res indítani, így muszáj tudnom, mi történt előtte és mi következik a szituációból, de általában nem dolgozok ki minden részletet pontosan. Mostanában próbálok karakter kérdőívezni, ami maga a büntetés nekem, túl sok idő és túl sok gondolkodás.

4. Szoktál lapra/füzetbe (azaz kézzel) írni?
Szoktam, de csak ritkán. Sokkal hangulatosabb egy tollal, csúnya kézírással firkálni éjfélkor, de ha tudom, hogy nem lesz időm begépelni, akkor bizony nem sok választásom marad, muszáj gépelni.

5. Van különleges vagy vicces írói szokásod?
Nem tudom, mennyire különleges, de képtelen vagyok úgy írni, hogy bármilyen esély is van rá, hogy valaki rálát a kijelzőre. A legelső kéziratot nem láthatja rajtam kívül senki sem, ahogy a javítási folyamatot sem, nem szeretnék illúzióromboló lenni.

6. Melyik az a műfaj és zsáner, amelyek a legtávolabb állnak tőled (íróként és olvasóként is, akár külön-külön)?
Mindenképp a horror, nem szeretem olvasni, nem szeretnék olyat írni, még gondolni sem rá. Félős nyuszi vagyok az ilyesmihez, nincs mit tenni.

7. Hogyan egyezteted össze a mindennapi teendőidet az írással?
Leginkább sehogy :D. Nem, általában éjszaka szoktam írni, amikor más semmi sem jöhet közbe. Nyilván erre a hétköznapokon nem igazán van lehetőség, de hétvégente próbálom bepótolni.

8. Hogy állsz a mindennapos írással? Fontosnak tartod, te magad is írsz mindig, vagy csak alkalmakként, ha elkap az ihlet?
Ha van időm és kedvem, akkor le tudok ülni mindennap írni, de néha minél jobban erőltetem, annál rosszabb lesz. Inkább várok egy kicsit, míg jön egy új ötlet, ami visszahozza a kedvem az egészhez és egy jó élmény nekem is az írás.Az én kérdéseim:
1. Honnan jött az ötlet, hogy blogolni kezdj?

2. Megfogadtál valamit idén januárban? Ha igen, eddig hogy sikerült betartani?

3. Van kedvenc posztod a saját blogodról? Melyik és miért?

4. Legnagyobb célod jelenleg?

5. Hogy egyezteted össze az iskolát/munkát a blogolással?

6. Ki a legnagyobb támogatód? Szánj neki egy bekezdést :D

7.Van valami blogoláshoz köthető szokásod?

8. Mi a kedvenc dalod?

A kihívottaim pedig egyrészt Daremo, örülnék, ha te is válaszolnál az én kérdéseimre, másrészt pedig Bogie, egy új blogger és szeretném így is támogatni kicsit, és végül, de nem utolsósorban Nikit, akit már régóta olvasok.
Nagyon sok sikert kívánok még nektek és csupa jót az életben!

Niki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése