2018. november 27., kedd

NaNoWriMo 2018 - Napló a nagy kalandról1. nap
Már csalással kellett kezdenem az első napot is, mert képtelen voltam éjfélig várni, így a fordulót éjjel 11-re tettem át. 1548 szót írtam a Word számlálója szerint (a Google Dokumentumok 1570-et számolt, de a Word alapján számolok), így már most csúszásban vagyok, de abban reménykedek, hogy a hosszú hétvégén talán majd össze fogom tudni szedni magamat és egy kicsit előredolgozok, mert hétköznap fogalmam sincs, hogy fog menni 3 oldal naponta.

2. nap
300 szavas lemaradásban vagyok, ami még nem nagy szám, viszont kicsit aggaszt, hogy ha hétvégén sem sikerül megcsinálni az 1700 szót, akkor mi lesz hétköznap. Meggondoltam magam a szószámlálóról is, muszáj ott segítenem magamon, ahol tudok (plusz a Google-t használom egész nap, a Word-be csak biztonsági mentés kerül), így annak a számlálója szerint írom holnaptól a szavakat. Kezdek ráparázni az egészre, pedig nagyon szeretnék nyerni.

3. nap
Most nagyon büszke vagyok magamra, mert nem csak behoztam a 300 szó lemaradásomat, de teljesítettem a hétvégi duplázás első napját is, így már 6730 szónál tartok a 5001 szavas cél helyett. Holnap muszáj lesz megint duplázni és akkor talán sikerül annyira előrehaladnom, hogy hétköznap is fogom tudni teljesíteni a napi célt.

4. nap
A terveim ellenére nem sikerült dupláznom, mert a ZH-im közbeszóltak, de csak megírtam így is 1800 szót, ami kicsivel megint lejjebb tornázta a naponta teljesítendő szószámot. Most nagyon lelkes vagyok és élvezem, de a feketeleves még csak most jön.

8. nap
Veszítettem a szószámokban, a mai napon pedig egy szót sem voltam képes írni. Holnap remélhetőleg sikerül majd írnom és akkor szombaton be tudom pótolni a kimaradást. Azt hiszem, most kezdem érezni a kihívás valódi nehézségét.

10. nap
Ötezer szavas lemaradásban vagyok, amit a hétvégén sem sikerült behozni. Magánéleti és sulis okok miatt olyan álmos vagyok, hogy mire lenne időm írni, addigra elalszom a gép előtt. Hogy képesek az emberek megírni egy regényt egy hónap alatt úgy, hogy mellette élik az életüket? :(

17. nap
Újra leültem írni jónéhány nap kihagyás után, és már most látom, hogy nem fogom tudni teljesen befejezni a challenget időben. Megpróbálom utolérni magam, aztán meglátjuk.

25. nap
Itt le is zárnám a naplót, mert egyszerűen képtelen voltam leülni és írni már jó ideje. Egy nagy adag prezentáció és esszé szakadt a nyakamba az utóbbi két hétben, ami után már semmi kreativitás nem maradt bennem, amit felhasználhattam volna a könyvhöz.
Összefoglaló:
Megírtam majdcsak 13 ezer szót, mindezt majdnem egyetlen hét alatt, ami hatalmas teljesítmény azok után, hogy hónapok óta alig tudtam rávenni magam, hogy írjak. Tipikusan a kihívás azon részén buktam el, ahol ki kellett volna tartani, de annyira felkészületlenül vágtam bele, hogy nem is bánom annyira, hogy nem írtam meg ötvenezer szót, aminek a háromnegyedét ki kellene törölnöm a végén. Most örülök annak, hogy végre ismét belevágtam egy regénybe. Most megpróbálom túlélni a ZH-kat és a vizsgákat, aztán ismét nekiállok dolgozni rajta teljes erőbedobással.
Ha valaki gondolkodott már rajta, hogy belevágna, de nem mert, akkor mindenképpen ajánlom! Semmit sem veszítesz vele, ha már kétezer szót írsz, az is több, mint a semmi. Azt hiszem, lehetetlen elsőre végigcsinálni az egészet úgy, hogy meglegyen az ötvenezer, mert amíg ki nem próbálod, fogalmad sincs róla, milyen nehéz és mennyire sokat segít, ha alaposan felkészülsz előtte, azonban amíg egyszer el nem bukod legalább, sose tudod meg. Szóval tessék NaNo-zni!

Találkozunk jövőre is!

Niki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése